nieuws

Creditforce komt met Leasepolis

Archief

Kredietmanagementbedrijf Creditforce (Houten) heeft de Leasepolis ontwikkeld. Deze polis dekt schade voor autolease- en autofinancieringsmaatschappijen bij surseance of faillissement van de klant.

De uitkering wordt bepaald aan de hand van de nog niet gerealiseerde afschrijving per geleast object. “Voor de autoleasebranche was zo’n product nog niet beschikbaar”, aldus commercieel manager Marcel Meijer van Creditforce, dat het product ook voor andere branches, zoals lease van kantoorapparatuur, wil gaan aanbieden. Risicodrager voor de polis is het Belgische Trade Credit Re Insurance.
De Leasepolis is gebaseerd op de Calamiteitenpolis, die Creditforce nu bijna een jaar in ons land aanbiedt. Daarbij voert de onderneming het debiteurenbeleid zelf uit en gelden er geen kredietlimieten per debiteur. Ook geldt er een eigen risico en een maximaal verzekerd bedrag per contractperiode. “Die worden in overleg met de klant vastgesteld.”
Creditforce meldde zich vorig jaar als nieuwe aanbieder van kredietverzekeringen, naast Atradius, Euler Hermes en Coface. “We hebben vooral veel gezaaid”, laat Meijer weten. “Er is wel belangstelling voor een innovatieve partij, maar veel bedrijven zitten nog enkele jaren ‘vast’ bij een traditionele verzekeraar.”

Reageer op dit artikel