nieuws

Credit Life verhuist in Venlo

Archief

Credit Life International, een in Venlo gevestigde verzekeringsdochter van de Duitse Rheinland Versicherungsgruppe, is verhuisd naar een andere locatie in de Limburgse stad.

De verhuizing volgt op de groei van het personeelsbestand tot vijftig medewerkers. De meeste van hen zijn afkomstig van het Rheinland-hoofdkantoor in het Duitse Neuss, maar de verzekeraar werft ook Nederlands personeel. Rheinland richtte bijna vier jaar geleden een Nederlandse maatschappij op.
Credit Life International is gespecialiseerd in zogenoemde ‘restschuldverzekeringen’. De polissen, gekoppeld aan kredieten en lease-overeenkomsten, dekken het risico van betalingsonmacht door bijvoorbeeld overlijden, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Verder zijn kapitaalverzekeringen onderdeel van het productassortiment.
Onder het label RiMaxx International, eveneens in Venlo gehuisvest, worden zakelijke verzekeringen aangeboden.
Nederland
De maatschappij richtte zich tot nu toe vooral op de Duitse markt en was in 2004 goed voor _ 133 mln premieomzet. Eind dat jaar stonden ruim 600.000 polissen in de boeken. Vorig jaar zou de omzet zijn opgelopen tot _ 270 mln, waaronder premies uit Polen en Nederland.
Credit Life wil de komende jaren actiever worden in de Duitse buurlanden Polen, Tsjechië, Hongarije én Nederland. De maatschappij wil voor zijn distributie gebruik van banken en tussenpersonen.
aan de Noorderpoort 9.

Reageer op dit artikel