nieuws

Corné Klein als eerste boven

Archief

Corné Klein (34) van assurantiekantoor Oosterveer in De Kwakel is dit jaar in de categorie Verzekeringsadviseurs winnaar geworden van de Nationale-Nederlanden Trappenloop. Het was zijn tweede deelname aan dit evenement. Vorig jaar stond Klein als de nummer drie op het intermediair-podium.

Zijn naam klinkt hetzelfde als die van een bekende radiodiscjockey, maar diens achternaam wordt geschreven met een lange ij. “Het gebeurt nog al eens bij de inschrijving voor een wedstrijd, dat men mij vraagt ‘Zit je ook bij de radio?”, aldus Corné, die in zijn vrije tijd als triatleet actief is en daarbij tot de vaderlandse subtop gerekend mag worden. Hij bedwong de ruim 1.400 meter lange trappenloop in 7 minuten en 44 seconden.
Bij de vrouwen won Mieke van Staalduinen (Meeùs), die ook in 2002 zegevierend over de streep was gekomen op de 37e verdieping van het kantoorgebouw Delftse Poort in Rotterdam. Mieke had destijds 11 minuten nodig, nu nog maar 10 minuten en 21 seconden.
Van de ING-medewerkers was Norman Kock het eerste boven met een tijd van 7.53. Marian Visser was de snelste ING-dame met een tijd van 9.01.
Er verschenen dit jaar 73 verzekeringsadviseurs en 126 ING-medewerkers aan de start.
In het midden winnaar Corné Klein, gesecondeerd door Niels van Vliet (tweede) en Rémon Biesheuvel (derde). Achter hen schaatsicoon Johan Olav Koss (foto Rob Kamminga).

Reageer op dit artikel