nieuws

Cordares koppelt niet-rokerspolis aan hypotheek

Archief

SFB Verzekeringen, die sinds vorige week onder de naam Cordares door het leven gaat, introduceert op 21 juni een niet-rokerspolis, een levensverzekering met speciale niet-rokerstarieven. De polis kan gekoppeld worden aan de hypotheek. Volgens directeur Jim de Boer lijkt de niet-rokerspolis van Cordares op die van Legal & General: Legal Lifestyle. “Het verschil is dat wij het Cordares Risicoplan niet aan inkomen, opleiding of beroep koppelen, maar aan de hypotheek. Wij positioneren het in de top van de markt”, zegt directeur Jim de Boer. “Het wordt geen discount- of zwaar adviesproduct, maar wel tussenpersoonvriendelijk. Het voordeel zal echter voornamelijk naar de klant gaan.”

Andere nieuwe producten waar Cordares deze zomer mee komt, zijn een levensloopproduct en een WIA-product. “Wij zijn zeer actief met levensloop. Wij hebben contacten met brancheorganisaties via de bedrijfstakpensioenfondsen om aan de CAO-afspraken een sectoraal vervolg te geven. Als we het sectoraal regelen, nemen we bij de werkgever een hoop hoofdpijn weg. “Sectoraal gezien wordt de uitvoeringsorganisatie de aanbieder van het product. Wij gaan het als verzekeraar ook bij individuele werkgevers aanbieden.” Een derde nieuwe product mag verwacht worden op het terrein van de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). “Wij willen in september een product kunnen offreren dat wij heel breed gaan neerzetten in de markt, maar in eerste instantie in de bouwnijverheid”, aldus De Boer.

Reageer op dit artikel