nieuws

Contra-expert QM nu ook in Zwolle

Archief

QM Contra-Expertise heeft een tweede vestiging geopend in Zwolle. Van daaruit wil directeur Roger Wensink meer opdrachten binnenhalen in het noorden van het land.

Wensink startte samen met Albert Broshuis twee jaar geleden een contra-expertisebureau in Eindhoven, waar nu vier experts werken. Daarmee bestreek QM het zuiden en oosten van het land, maar de locatie bemoeilijkte het binnenhalen van opdrachten vanuit de rest van ons land. “We zijn nu in Zwolle begonnen met één bouwkundig expert”, zegt Wensink.
Ondanks de uitbreiding is het voor QM niet makkelijk geweest een plaats te veroveren in de expertisewereld. “Op het gebied van grote industriële schaden is er eigenlijk maar één naam: Troostwijk. Wij vinden als nieuwkomer echter weinig steun bij assurantiemakelaars; een nieuw bedrijf moet je toch een jaar of drie de kans geven om zich te bewijzen.”
In de particuliere markt bemerkt Wensink dat tussenpersonen hun verzekerden weinig attenderen op de mogelijkheid om een contra-expert in te schakelen. “Terwijl mensen daar wel premie voor hebben betaald. Wij krijgen alleen opdrachten als er problemen ontstaan rond de afhandeling. Dan is het voor ons al heel moeilijk geworden om er nog het maximale uit te halen. Bij een enigszins omvangrijke schade zou altijd een contra-expert moeten worden ingeschakeld. Vooral in schades van twee tot zes ton is voor ons nog veel werk.”
Inkomsten haalt QM ook uit het assisteren van mensen die een aansprakelijkheidsschade moeten aantonen en uit opdrachten vanuit de advocatuur. QM heeft overigens ook een taxatietak, die gevestigd is in Nieuwegein.

Reageer op dit artikel