nieuws

Consumentenbond wil snel bankspaarproducten zien

Archief

Nu de Wet banksparen is aangenomen, hoopt de Consumentenbond dat banken op korte termijn hun bankspaarproducten presenteren

Tot nu toe zijn alleen Delta Lloyd en Allianz met bankspaarproducten naar buiten gekomen. De bond roept hypotheeksluiters nogmaals op om pas in 2008 te beslissen over de gewenste aflossingsvorm. “Banken zijn traditioneel vaak duidelijker over hun kosten, die meestal lager zijn dan bij verzekeringen”, zo stuurt de bond  consumenten alvast een richting op. Toch zegt de bond de vinger aan de pols te houden of banken niet heimelijk de kosten gaan opjagen of consumentonvriendelijke voorwaarden gaan stellen. Ook de Vereniging Eigen Huis is content: “Per 1 januari kunnen consumenten goedkopere en betere financiële producten sluiten.”

Reageer op dit artikel