nieuws

Consumentenbond vergelijkt koopsompolissen op Internet

Archief

De Consumentenbond presenteert vanaf deze maand de rendementen van koopsompolissen op Internet. Tevens heeft de bond een informatieboekje over dit onderwerp uitgegeven.

Met het overzicht van koopsompolissen op Internet (www.consumentenbond.nl) wil de Consumentenbond kandidaat-kopers een handvat bieden voor productvergelijking. “Aan de hand van eigen offertes kan de consument laten uitrekenen welke verzekeraar het hoogste effectieve rendement biedt”, aldus de belangenorganisatie.
Op Internet wordt maandelijks een actueel overzicht gegeven van koopsompolissen met garantiekapitalen van tientallen aanbieders. De bond publiceert zulke overzichten al langer in zijn Consumentengeldgids.
Informatieboekje
Over koopsomverzekeringen heeft de Consumentenbond een informatieboekje (50 pagina’s) laten samenstellen. De uitgave ‘Koopsompolissen: wat, hoe en waar?’ geeft uitleg over wat lijfrenteverzekeringen zijn, hun beleggingsmogelijkheden, de restitutievormen en fiscale aspecten. Ook zijn de resultaten van een productvergelijkend onderzoek in het boekje opgenomen. Opvallend is dat de vergelijking van (effectieve) rendementen niet ouder is dan enkele weken. “De inhoud van deze publicatie wordt voortdurend aangepast aan de laatste marktgegevens”, aldus de Consumentenbond.
Voor leden kost het informatieboekje f 49,75, voor niet-leden f 64,75. Meer informatie: tel. 070-445.49.00, fax: 070-445.45.96 (fax).

Reageer op dit artikel