nieuws

Consumentenbond onderzoekt intermediair

Archief

De Consumentenbond heeft in de afgelopen maanden een telefonisch onderzoek gehouden onder assurantie-adviseurs. De bond wil nog niets kwijt over de precieze uitkomsten van het onderzoek, aangezien deze aan het eind van dit jaar gepubliceerd zullen worden in de Consumentengeldgids.

Het onderzoek van de bond bestond uit het telefonisch benaderen van een aantal tussenpersonen met enkele vragen op het verzekeringsvlak. De antwoorden van deze tussenpersonen werden vervolgens door de onderzoekers op hun waarde beoordeeld.
Beide tussenpersonenorganisaties kregen onlangs een concept-verslag van het onderzoek toegestuurd. Met name de NVA zegt niet gelukkig met verslag te zijn. “We zijn bepaald ontevreden met manier waarop de Consumentenbond z’n conclusies trekt uit het onderzoek”, aldus de NVA. Aan de andere kant stelt de NBvA juist, dat de teneur van het verslag wat meer genuanceerd is dan voorheen. Volgens de NBvA lijken de uitkomsten van het onderzoek overigens erg veel op voorgaande publikaties van de Consumentenbond over dit onderwerp. De NVA heeft de bond gevraagd om het artikel op enkele punten aan te passen.

Reageer op dit artikel