nieuws

Consumentenbond houdt debat over retourprovisie

Archief

Tijdens de morgen (zaterdag) in Utrecht te houden ledenvergadering van de Consumentenbond zal worden gedebatteerd over de afschaffing van het verbod op retourprovisie.

Aan het debat zullen deelnemen Johan van der Schoot (voorzitter van de Commissie Intermediaire zaken van het Verbond van Verzekeraars), Paula Schwenker (voorzitter NVA), Tineke Witteveen-Hevinga (Tweede-Kamerlid PvdA) en Leo Zwijnenburg (NVA-lid, benutter van retourprovisie).
De Consumentenbond heeft jarenlang gepleit voor de afschaffing van dit verbod in de Wet Assurantiebemiddelingsbedrijf (Wabb), dat per 1 januari jl. daadwerkelijk is geschrapt. Tijdens het debat komen de volgende punten aan de orde: * Hoe vertalen de verzekeringsorganisaties deze wet naar hun leden? * Hoe ziet de huidige praktijk er uit; zijn er al extreme situaties gesignaleerd? * Is de Wabb bekend bij consumenten?

Reageer op dit artikel