nieuws

‘Consument zoekt authentieke adviseur’

Archief

Authenticiteit is op dit moment het kernwoord in onze branche, aldus NBVA-voorzitter Rob Groenemeijer tijdens de nieuwjaarbijeenkomst 2008. “De consument is alle mooie marketingpraatjes beu en zoekt nu een authentieke adviseur die hem vertrouwen inboezemt.”

De financieel adviseur moet op zijn beurt kiezen op welke type klant hij zich wil richten. “Wie alle klanten wil bedienen, verloochent zichzelf”, aldus Groenemeijer. “Hij moet zich afvragen welke klanten bij hem passen en bij wie hij zichzelf kan zijn.” Voor de topman van een bankverzekeraar is dat niet anders dan voor de in de lokale markt opererende financieel adviseur, zei hij. “Hoe authentiek is bijvoorbeeld de verzekeraar die altijd een voorliefde heeft gehad voor het intermediaire kanaal en nu op álle paarden wedt? Hoe kun je met de ene hand ditzo doen en met de andere datzo”, sneerde Groenemeijer.
Opgaande lijn
De voorzitter vond het wel verheugend dat de NBVA na een dip, met een fiks aantal opzeggingen begin dit jaar, vanaf juli de opgaande lijn weer te pakken heeft en 2007 afsloot met 952 leden. Dat zijn er overigens veertig minder dan een jaar eerder.
Hij keek ook nog even terug op sommige gebeurtenissen die in 2007 de pers haalden. “Het was onder meer het jaar dat de verzekeraars en het intermediair soms vechtend over straat rolden over de vormgeving van transparantie; het jaar ook dat veel opportunistische tussenpersonen ervoor kozen hun nieuwe beloningssysteem aan de man te brengen door iedereen die met provisie werkt als een boef af te schilderen”, zei hij. “Een positieve afsluiting van 2007 is wel dat het woord ‘woekerpolis’ niet in de top tien van de ‘Woord van het jaar-verkiezing’ is gekomen en het moest afleggen tegen woorden als bokitoproof, comadrinken en lokhomo”, vond de NBVA-voorzitter.
georiënteerde muziek van harpiste Inge Frimout.

Reageer op dit artikel