nieuws

Consument kan Yarden-polis direct sluiten op website tussenpersoon

Archief

Uitvaartverzekeraar Yarden participeert in MP4U, een initiatief van het internettransactieplatform Meetingpoint. Hierdoor kan de klant op de website van de tussenpersoon een Yarden-polis sluiten.

Met MP4U biedt Meetingpoint het intermediair de mogelijkheid om producten ook via de eigen website aan te bieden. Alles blijft in de huisstijl van de tussenpersoon en deze beslist ook zelf welke maatschappijen hij in zijn advies wil tonen.
De NBVA maakte in mei bekend dat deze webapplicatie met voordeel aan de leden wordt aangeboden. Tegelijkertijd hoopte de brancheorganisatie dat deze stap tot gevolg heeft dat meer verzekeraars actief worden op Meetingpoint en MP4U.
Yarden is nu de eerste uitvaartverzekeraar die zijn producten via de webapplicatie MP4U aanbiedt. Inmiddels worden op deze manier achttien producten aangeboden van Reaal, Delta Lloyd, Fortis ASR, De Europeesche en Generali.
Mondjesmaat
“Sinds 1 juli dit jaar zijn we met een nieuw uitvaartproduct op de markt gekomen en toen is ook een webapplicatie de lucht in gegaan”, zegt Serge Evers, manager Commerciële Zaken van Yarden.
“Deze applicatie kan de tussenpersoon in zijn eigen website hangen en de klant kan via de website van Yarden ook daar direct sluiten. Nu is daar MP4U bijgekomen. De tussenpersoon die in de Meetingpoint-omgeving wil blijven, kan dat nu”, aldus Evers.
Volgens Evers loopt het sluiten via internet nog geen storm. “Het begint nu mondjesmaat op gang te komen.”

Reageer op dit artikel