nieuws

Conservatrix betreedt pensioenmarkt

Archief

Conservatrix lanceert na de zomer een collectieve pensioenverzekering. “Het moet de grootste groeier binnen ons bedrijf worden”, stelt directeur en mede-eigenaar Ewout Henny.

De Conservatrix Groep boekte vorig jaar een nettowinst van € 0,8 (1,8) mln, bij 25% hogere premieomzet van € 23,9 mln. Daarvan komt 41% uit natura-uitvaartverzekeringen, 20% uit traditionele levenpolissen en is 39% universal-life. Levensverzekeraar Conservatrix leed een klein verlies van € 64.000, bij € 14,1 mln premie (+25%). Natura-uitvaartverzekeraar Nuvema boekte een winst van € 0,9 (1,4) mln, bij een premieomzet van € 9,9 (7,9) mln. De ontwikkeling van Huva, de maatschappij die natura-uitvaartpolissen verkoopt via tussenpersonen, bleef teleurstellend. “Het aantal verkochte polissen was verwaarloosbaar”, aldus Ewout Henny. “Het gaat om enkele honderden polissen.”
 

Reageer op dit artikel