nieuws

Conflict tussen systeemhuizen Online en CCS over Oass-pakket

Archief

Online Software, de Nijmeegse ontwikkelaar van het assurantieprogramma Oass, is in een hooglopend conflict geraakt met CCS. De Online-directie, bestaande uit de heren Verbeek en Bekkers, voelt zich door het Woerdense systeemhuis CCS bedrogen.

Een brief van CCS aan alle gebruikers van het Oass-pakket vormde afgelopen week de aanleiding tot het conflict. In de bewuste brief stelt CCS, dat het Oass-programma niet langer voldoet aan de huidige eisen. Daarnaast duurt volgens CCS de ontwikkeling van Oass-Plus, het pakket dat de opvolger van Oass moet worden, te lang. Daarom heeft CCS besloten geen contract aan te gaan met Online voor wat betreft levering en onderhoud van Oass-Plus en brengt het per 1 maart zelf een vervangend programma op de markt: Satellite. Dit programma, samengesteld op basis van het huidige Level 3-pakket, is bedoeld voor het kleinere assurantiekantoor (1 tot 4 werkplekken). Satellite is nog niet in de praktijk getest.
‘Overval’
Online Software, de ontwerper van het Oass-pakket, is van mening dat CCS met de brief aan de Oass-gebruikers een overval op Online heeft willen plegen.
Volgens directeur J.P. Verbeek blijkt nu, dat CCS nooit het plan heeft gehad om namens Online het Oass Plus pakket op de markt te brengen. “CCS ziet Oass Plus gewoon als een concurrent van haar eigen produkten. Ze hebben al die tijd schijnonderhandelingen met ons gevoerd. We moesten het pakket zo kaal mogelijk houden. Nu proberen ze onze gebruikers met onwaarheden en suggestieve opmerkingen over het Oass-pakket zelf in huis te halen, terwijl uit een recente enquête onder onze gebruikers blijkt dat 86% het Oass-pakket beoordeelt van ‘voldoende tot zeer goed’.”
Deze week zijn er besprekingen over een mogelijke ontkoppeling van Oass-gebruikers met CCS. Online wil voor deze groep zelfstandig de levering en ondersteuning gaan verzorgen. Lees ook respons op pagina 24.

Reageer op dit artikel