nieuws

Computers CZ werken weer

Archief

De computerstoring bij CZ na brand in de computerruimte is inmiddels opgelost. Door de storing werkte onder meer het premieberekeningsprogramma niet en ook de telefoon liet het in eerste instantie afweten.

CZ heeft nog geen idee hoe de brand heeft kunnen ontstaan. “De meeste schade is overigens ontstaan door de bluswerkzaamheden”, aldus een woordvoerder.
Door de storing hebben de eerste dagen zo’n duizend medewerkers thuis gezeten. Voor de 2.500 medewerkers was een externe website gebouwd om ze op de hoogte te houden.
Bij fusiepartner OZ is versneld een uitwijkcentrum ingericht. “Dat stond al op de rol, maar is nu versneld doorgevoerd. Daar zijn nu honderden servers bijgeplaatst.” Doordat het computercentrum bij OZ niet berekend was op zoveel warmte, is er van buitenaf koele lucht toegevoerd.
Schade
De Tilburgse verzekeraar heeft nog geen idee hoe groot de schade zal zijn. “Er is uiteraard schade aan de apparatuur, maar daarnaast ook een hoop indirecte schade. Het is heel moeilijk vast te stellen hoe hoog die is. We weten niet hoeveel mogelijke klanten we hierdoor misgelopen zijn. En ook het thuiszitten van medewerkers kost geld.”
OZ. De ruimte was niet berekend op de warmte van alle extra computerapparatuur.

Reageer op dit artikel