nieuws

Computerproblemen bij Zilveren Kruis

Archief

De overstap naar een nieuw administratiesysteem van Groene Land Verzekeringen heeft voor problemen gezorgd bij Zilveren Kruis.

Het administratieve systeem IKAZ-S zorgt voor de afhandeling van alle voorkomende administratieve processen binnen ziekenfondsorganisaties, zoals het inschrijven van nieuwe verzekerden, het uitbetalen van vergoedingen voor medicijen en de betalingsregeling voor zorgverleners.
“Het ligt aan de conversie van onze gegevens naar het nieuwe systeem. Aan het systeem zelf of de door Unisys geleverde hardware mankeert niets”, verzekert directievoorzitter Bert van Bolderick.
Ziekenfondsverzekerden ontvingen onder andere acceptgiro’s met verkeerde bedragen. Om de problemen het hoofd te bieden is de afdeling klantenservice ’s middags gesloten om de achterstand die is ontstaan weg te werken.
Unisys is als leverancier van computersystemen populair bij de zorgverzekeraars. De overeenkomst met Zilveren Kruis en PWZ Verzekeringen is niet het enige contract. Ook bij Anova, RZG, CZ Groep, De Friesland, OZ en DSW draaien computersystemen van Unisys. Daarmee draait ruim de helft van alle ziekenfondssystemen op Unisys-appratuur.

Reageer op dit artikel