nieuws

Compensatie voor voetbalblessures

Archief

De Britse assurantiemakelaar Marsh noemt het een realistisch idee om een wereldwijd verzekeringsprogramma op te stellen om voetbalclubs compensatie te bieden wanneer hun spelers geblesseerd raken als ze voor hun land moeten uitkomen

Het idee is ontstaan bij de manager van Arsenal, Arsene Wenger, die vindt dat de nationale clubs de vergoeding moeten bieden. Desondanks zijn bijvoorbeeld veel Afrikaanse landen niet in staat om de lonen van de in Europa spelende voetballers te betalen. Vandaar dat de FIFA de leiding zou moeten nemen en de nationale federaties zich moeten inschrijven voor een wereldwijd verzekeringssysteem, aldus Wenger. Volgens Marsh staat de markt open voor het concept, maar kost de uitvoering zeer veel werk. Er is geen soortgelijk systeem, omdat het moeilijk is zon honderd bestuursorganen bij elkaar te krijgen. Ook Marsh denkt aan een centrale financiering door de FIFA.

Reageer op dit artikel