nieuws

Communicatietips voor uitvaartbegeleiding

Archief

Onder de titel ‘Begeleiden rondom het overlijden’ heeft IVA-Tilburg een boek uitgegeven ter verbetering van de uitvaartverzorging. Opdrachtgevers zijn vier uitvaartverzekeraars: AVVL, Dela, Monuta en Nuva.

‘Aanwijzingen voor een goede communicatie tussen nabestaanden en uitvaartverzorgers’, zo luidt de ondertitel van de uitgave. De tekst behandelt zeer concreet en systematisch alle fasen in het overlijdensproces, waar een uitvaartverzorger mee geconfronteerd wordt. De auteurs, Piet van den Akker en Bert Breemhaar, pretenderen geen blauwdruk te geven, maar geven aanwijzingen voor de uitvaartpraktijk.
Beide auteurs zijn werkzaam voor het Instituut voor sociaal-wetenschappelijk beleidsonderzoek en advies (IVA), onderdeel van de Katholieke Universiteit Brabant. De opdrachtgevers – de uitvaartverzekeraars AVVL, Dela, Monuta en Nuva – hopen met het boek een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering van de uitvaartverzorging. Dat zou de beeldvorming over de gehele uitvaartbranche ten goede moeten komen.
Het tachtig pagina’s tellende ‘Begeleiden rondom het overlijden’ (ISBN 90.6835.303.9) kost f 25 en is te bestellen bij IVA Tilburg op tel. 013-466.24.37.

Reageer op dit artikel