nieuws

Combinatielijfrente bij Tiel Utrecht en Algemene Zeeuwse

Archief

Tiel Utrecht en dochter Algemene Zeeuwse hebben een nieuw lijfrenteproduct op de markt gebracht, een combinatie van een traditionele lijfrente met een Spaar Aktief-lijfrente.

De ‘Combinatielijfrente, zoals het product bij beide ING-verzekeraars heet, vangt aan met een direct ingaande lijfrente tegen vaste rente. Als voorbeeld-looptijd geven de maatschappijen zeven jaar op, “omdat het in verband met kosten pas vanaf zes of zeven jaar aantrekkelijk wordt”, aldus Remco Suerink van Algemene Zeeuwse.
In fase twee volgt een direct ingaande lijfrente op beleggingsbasis, het Spaar-Aktief Lijfrenteplan. Gekozen kan worden tussen een tijdelijke of levenslange lijfrente. De koopsom kan in vijf fondsen worden belegd, waaronder het Continu Clickfonds. Een contraverzekering kan vermogensverlies door overlijden na het ingaan van de lijfrenten voorkomen. Het tarief is voordelig, zo claimen de maatschappijen, “aangezien het Spaar-Aktief Lijfrenteplan al voor een overlijdensuitkering zorgt”.
De combinatie van twee provisies zorgt verder voor een aantrekkelijke beloning voor de tussenpersoon: “fors hoger dan bij een traditionele lijfrenteverzekering”, zo stellen Tiel Utrecht en Algemene Zeeuwse.

Reageer op dit artikel