nieuws

Collectieve polis CZ en VGZ voor Tilburgse minima

Archief

Vanaf 1 juli 2005 kunnen Tilburgers met een minimuminkomen deelnemen aan een collectieve aanvullende ziektekostenverzekering bij zorgverzekeraars CZ en VGZ. Daarover is een contract gesloten met de gemeente Tilburg. In aanmerking komen mensen met een inkomen tot 110% van het minimumloon die al bij CZ of VGZ verzekerd zijn.

De gemeente wil zo het aantal mensen met een aanvullende verzekering vergroten. Landelijk heeft ongeveer 95% van alle ziekenfondsverzekerden een aanvullende verzekering, terwijl dat voor bijstandsgerechtigden minder dan 75% is.
Het collectieve contract met CZ en VGZ biedt een hogere vergoeding voor tandheelkundige voorzieningen en voor brillen en lenzen. Het contract wordt in de tweede helft van mei getekend. Deelnemers betalen € 15,85 per maand; de gemeente betaalt € 7,90 van de premie. Gevolg is wel dat vergoedingen uit het collectieve pakket vanaf mei niet langer vanuit de bijzondere bijstand worden vergoed. Tilburg denkt dat zo’n 7.000 mensen de aanvullende verzekering gaan sluiten. 

Reageer op dit artikel