nieuws

Collectief verzekerde soms de helft goedkoper uit

Archief

De verschillen tussen individuele en collectieve verzekeringspremies kunnen flink oplopen, ondervond assurantiekantoor Korver en Burrie in Alkmaar.

Het Alkmaarse assurantiekantoor berekende voor een klant de premie van een autoverzekering bij Fortis-dochter Amev. De jaarpremie bedroeg volgens dat voorbeeld f 1.275,86, waarbij 30% no-claimkorting was verleend. De basispremie kwam uit op f 1.703,34.
De klant kan via haar werkgever echter een collectieve verzekering sluiten. Een buitenkansje, want de premie is een stuk voordeliger: f 612,61 inclusief 40% korting; de basispremie komt uit op f 954. De verzekerde is dus ruim de helft goedkoper uit.
Bij Korver en Burrie vielen de monden open van verbazing toen zij, nieuwsgierig geworden naar wie de goedkope verzekeraar mocht zijn, ontdekten dat deze Fortis Corporate Insurance (FCI) was. Het kantoor vroeg om opheldering bij Amev, dat – bijna een maand later – reageerde: “Elk bedrijf binnen Fortis heeft zijn eigen producten die verschillen op polisvoorwaarden en premie. Aangezien uw klant via haar werkgever via een collectief contract verzekerd is, is er een premieverschil.”
Reactie van Korver en Burrie na ontvangst van de brief: “De verschillen in premie blijven ongeloofwaardig.”

Reageer op dit artikel