nieuws

Collectief kredietcontract Euler-Cobac met schilders

Archief

Kredietverzekeraar Euler-Cobac in Den Bosch heeft een mantelcontract gesloten met de Federatie van ondernemers in het schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf (Fosag).

Financiële zekerheid is belangrijk voor de ongeveer vierduizend bedrijven van de Fosag. Schilders komen het laatste aan de beurt in het bouwproces en lopen zo het grootste risico te worden gedupeerd als de opdrachtgever failliet gaat. Tot voor kort konden alleen individuele kredietpolissen worden gesloten tegen hoge premies, concludeerde de Fosag op grond van een onderzoek onder haar leden.
Het mantelcontract is tot stand gekomen in overleg met Wüttrich makelaars in assurantiën in Utrecht en de Fosag Verzekeringsdienst. “Het is geen exclusief contract; ook andere tussenpersonen kunnen offertes aanvragen namens de aangesloten Fosag-bedrijven.”
Particulieren
De Fosag-bedrijven kunnen online kredietlimieten aanvragen bij Euler-Cobac. De uitkering bedraagt maximaal 85% van de aanneemsom. Voor particulieren is eveneens een dekking tot 50% van de aanneemsom met een maximum van f 10.000 per transactie opgenomen, zegt verkoop- en marketingmanager Paul van Uden van Euler-Cobac. “Bedrijven zijn vrij om offertes op te vragen. De eerste polissen zijn al gesloten.”
Gezamenlijk waren de Fosag-bedrijven vorig jaar goed voor een omzet van f 3,5 mld, zijnde 85% van de bedrijfstakomzet van f 4,1 mld.

Reageer op dit artikel