nieuws

Coen van Ham

Archief

Coen van Ham (41) was vijf jaar lang algemeen directeur van het volmachtbedrijf Nedasco (Aegon). Begin deze maand is hij overgestapt naar het assurantiekantoor Kettlitz en Deenik. “Het was na vijf jaar tijd voor wat anders”, zegt Coen van Ham die deze keer de stamgast is.

Wat is je achtergrond?
Ik ben een geboren Brabander uit Hilvarenbeek, als oudste van het gezin, met nog twee zussen en een broer. Vader had een groothandelsonderneming in zoetwaren. In die tijd werd een deel van de koekjes nog zelf overgepakt in detailhandelsverpakking. Daar hielpen wij als kinderen graag bij, want de breuk mochten we opeten. En zo’n koekje brak toch regelmatig …
Wat vond je het leukste en minst leuke vak op school?
Het leukste vond ik geschiedenis. Dat heeft nog steeds mijn warme belangstelling; ik lees graag biografieën en non-fictie op het terrein van geschiedenis van de twintigste eeuw. Wiskunde vond ik helemaal niks, maar ik kon ook niet met de leraar overweg.
Wat is je laatst bijgewoonde massa-evenement?
FC Utrecht-Feyenoord in december 2006. Ik ben een echte voetbalfan en ga regelmatig met gasten naar de FC, een mooie volksclub. Mijn hart ligt overigens bij Willem II…
Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Een bord verse patat. Heerlijk…
Waar komen we jou op zaterdagmiddag tegen?
Op de golfbaan.
En op zondag?
Eigenlijk ook op de golfbaan.
Wie mag er bij jou thuis een hapje mee-eten?
Koningin Beatrix. Misschien dat ze met de juiste wijn/spijs-combinatie is te verleiden tot wat inside information over de geheimen van Huis ten Bosch.
Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?
Sympathy for the Devil van de Rolling Stones en The River van Bruce Springsteen.
Welk land kies je bij gedwongen emigratie?
Canada, mooi, groots, beschaafd en rustig. Daar heb ik in de zomer van 1983 in mijn eentje zes weken gelogeerd bij familie.
Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?
Het moment dat Willem II in 1999 onder leiding van Co Adriaanse tweede werd in de competitie en zich plaatste voor de Champions League.
Waar heb je een uitgesproken hekel aan?
Ik lust geen bietjes.
Waarom was het voor jou uitgerekend nu tijd voor wat anders?
Ik heb er een aantal fantastische jaren opzitten bij Nedasco. De resultaten zijn goed, de markt biedt vele kansen en we hebben een heel leuk team. Maar na vijf jaar werd het gewoon tijd voor iets nieuws.
Waar ben je over vijf jaar mee bezig?
Ik ben een ‘pluk de dag’-type, maar ik denk dat ik dan volop bezig ben met Kettlitz en Deenik. Mijn overstap is niet voor de korte termijn.
Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?
Ik ben een fervent golfer en zou graag de achttien holes van de Old Course van St. Andrews lopen. Het kost een vermogen en je moet zowat een jaar van tevoren reserveren, maar dat lijkt het me absoluut waard.

Reageer op dit artikel