nieuws

CNV boos op Achmea

Archief

CNV Dienstenbond is verontwaardigd dat hij niet door Achmea is uitgenodigd voor het CAO-overleg. CNV-bestuurder Jeroen Warnaar: “Onze leden hebben het eindbod voor een nieuwe CAO afgewezen in tegenstelling tot de leden van andere bonden. Achmea heeft daarop verklaard niet meer met ons te willen praten. Na een gesprek gaf Achmea aan haar standpunt te zullen heroverwegen. Tot op heden heeft Achmea daarover geen uitsluitsel gegeven, maar voor de geplande vergadering van vandaag is CNV Dienstenbond niet uitgenodigd. Daar leggen we ons niet bij neer!”

Achmea-directeur Human Recources, Hans van den Brink nuanceert het voorval. “De anderen bonden zijn wel akkoord gegaan met CAO-voorstel en hebben dit getekend. Zij zijn dus officieel een partij. Elk overleg gerelateerd aan het CAO kan alleen met vakorganisaties die een partij zijn. CNV is dit niet en kan dus niet formeel voor een CAO-overleg uitgenodigd worden. We hebben overleg gehad met CNV hoe we informeel iets kunnen regelen. Ze hebben zich op het standpunt gesteld overal formeel bij te willen zijn of niet. Heel jammer dat het dan hier op uitloopt.”

Reageer op dit artikel