nieuws

CLN Assurantie concentreert activiteiten in Rotterdam

Archief

Het assurantiebedrijf van Credit Lyonnais Bank Nederland (CLN) heeft alle activiteiten ondergebracht in het hoofdkantoor in Rotterdam. Door deze hergroepering zijn 35 medewerkers van Arnhem naar de Maasstad overgeheveld.

Credit Lyonnais Assurantie (110 medewerkers) had tot eind vorige maand zijn activiteiten verdeeld over vijf regiokantoren. Daar waren ondersteunende diensten gevestigd voor de buitendienstmedewerkers.
De noodzaak om het assurantiebedrijf om te vormen van een produkt- naar een cliëntgerichte organisatie ging tevens gepaard met een concentratie van alle activiteiten.
CLN Assurantie heeft nu nog zo’n 25 account managers mobiel, waarvan ruwweg de helft contacten onderhoudt met bedrijfsmatige relaties, en de andere helft met mkb-relaties en particulieren.
Overname door VSB
Een mogelijke overname van Credit Lynnais Bank (incl. Direktbank) door de VSB Groep hoeft geen gevolgen te hebben voor het assurantiebedrijf.
“Onze activiteiten sluiten goed op elkaar aan. VSB Assurantie is groot geworden dankzij de particuliere markt; wij daarentegen hebben van oudsher veel meer bedrijfsmatige relaties”, aldus directeur L.J. Stout.
CLN Assurantie behaalde vorig jaar een premie-omzet van f 120 (120) mln en een provisie-inkomen van f 19,7 (20,0) mln. Er wordt samengewerkt met 30 verzekeraars, van wie er acht een volmacht hebben afgegeven.
Het correspondentie-adres van CLN Assurantie is: postbus 1045, 3000 BA Rotterdam. Tel: 010 – 224.45.00/224.43.00 (fax).

Reageer op dit artikel