nieuws

Clicken in oubolligheid

Archief

Clicken in oubolligheid

Het hart van de verzekeringsbranche klopte vorige week dinsdag in Bussum. Het was een zonnige middag met temperaturen ruimschoots boven nul. Kennelijk was de verwarmingsinstallatie in theater ’t Spant nog op vorst ingesteld, want het was zeer warm in de volle zaal. Tijdens de nieuwjaarstoespraak van Alexander van Voorst Vader gaven de zeshonderd aanwezigen volle aandacht, maar dat was even later wel wat anders. Met name tijdens de eerste inleiding over het thema Kwaliteit raakten velen in gevecht met hun siësta-aandrang, want de temperatuur in de zaal nodigde duidelijk uit om in te dutten. Showmaster Willem Bol slaagde er later wél in de aandacht vast te houden, al moest hij zich daarbij bedienen van grappen met een hoog ‘Diekstra-gehalte’. We worden in de branche intussen wel behoorlijk gek gemaakt met ‘clicken’. Vorig jaar kwamen er tal van beleggingsverzekeringen op de markt waarbij gesproken werd van ‘click’-fondsen, nu moeten we van Bol ‘clicking managers’ worden. Eerlijk gezegd zijn we er niet veel wijzer van geworden, maar het was alles bijeen redelijk onderhoudend. Na een optreden van het Deep River Quartet (waarna Boudewijn van Uden terecht de Q aan Quality koppelde), wachtten borrel en buffet.
Het buffet
Het immer aanwezige en nagenoeg onafscheidelijke dynamische duo van de Economische Controledienst had waargenomen dat Harry de Meij, die waakt over het SER-register, de race op het buffet dit jaar had verloren. Het buffet kon ditmaal trouwens niet ieders waardering wegdragen. Weinig te spreken was mr. F.C. Baron van der Feltz, secretaris van de Unie van Assurantietussenpersonen (Uvat), de op een waakvlammetje functionerende samenwerking van NVA en NBvA. Van der Feltz meende dat dit buffet in een door hem gefrequenteerde culinaire rubriek in Het Parool een duidelijke onvoldoende zou scoren. “En ze zeggen van mij dat ik echt álles eet”, aldus Van der Feltz om aan te geven dat hij niet superkritisch is. Ach wat heeft Van der Feltz te verliezen. Hij is gepensioneerd en schaatst een lekker eind weg. “Bovendien kan de NBvA als zodanig niet veel aan de kwaliteit van het eten doen”, hield hij de kerk in het midden. Naar verluidt hebben de leden van de afdeling Noord-Limburg van de NBvA veel plezier gehad tijdens de treinreis naar huis. Vorig jaar hadden ze in Gouda een tijdlang zitten verkleumen in een bus omdat hun zuidelijker provinciegenoten langer dan hun bedoeling was de bloemetjes aan het buiten zetten waren.
Willem Bol: clicking manager
Geld over straat
Als criminelen ook Het Financieele Dagblad lezen (en hou daar maar rekening mee) mag Spaarbeleg-directeur mr. Jim Barge begin volgend jaar wel op zijn hoede zijn. Misschien moet hij wel een paar lijfwachten inhuren. In een interview met genoemd blad komt aan de orde, dat Barge op 4 januari met een kleine anderhalve ton aan bankbiljetten over straat ging in Nieuwegein. Het betrof 140 briefjes van duizend, bedoeld om de personeelsleden met een nieuwjaarsbonus in contanten te kunnen verrassen.
Systeemjongens in de Elfstedentocht
Terwijl het dooit, druppelt het laatste Elfstedennieuws uit de branche binnen. Diverse verzekeringsbedrijven hebben rondom het evenement activiteiten ontplooid, zoals in AM-nr 1 viel te lezen. Maar er zijn ook bekenden die de Tocht der Tochten zèlf hebben gereden. Zo voltooiden Floor Zaal, algemeen directeur van het verzekeringssysteemhuis CCS, en broer Rob Zaal, hoofd ontwikkeling bij CCS, de tocht binnen de gestelde tijdslimiet. Floor (links op de foto) was trouwens in voorbereidingsperiode een paar keer flink ten val gekomen. Zijn ribben moesten het dusdanig ontgelden, dat zijn huisarts hem absolute rust had aanbevolen. Dat was tegen dovemansoren gezegd, want net als in 1986 wilden de Zaal-brothers tegen elke prijs het Elfstedenkruisje bemachtigen.
Assurantie Bridge- toernooi in trek
Voor de vijftiende editie van het Assurantie Bridgetoernooi, dat morgen in het hoofdkantoor van Interpolis in Tilburg wordt gehouden, hebben zich 92 paren ingeschreven. Deze belangstelling is wellicht deels gevoed door de nieuwsgierigheid naar dit nieuwe kantoor. De deelname ligt hoger dan het gemiddelde van de laatste jaren, maar is geen record.
Rondom de afgelopen jaarwisseling heeft het Rotterdamse Marconiplein opnieuw een naamswijziging op de ‘Hudig-Langeveldt’-toren beleefd. Nu is ‘Rollins Hudig Hall’ vervangen door het vijf meter hoge drieletterwoord AON.

Reageer op dit artikel