nieuws

‘Claimanten letselschade steeds meer bij de pinken’

Archief

Bestuursvoorzitter Hans-Eric Jansen van Delta Lloyd vreest voor een toenemende letselschadelast dankzij de inspanningen van de advocatuur

Vandaag de dag komt er vrijwel geen letselschadeclaim meer binnen bij zijn maatschappij zonder dat daarbij een advocaat aan te pas komt. Op basis van de jurisprudentie in de Verenigde Staten voorziet hij steeds hogere claims. ,,Vroeger keerde je / 25 uit aan iemand die zijn pink had verzwikt, tegenwoordig zijn het stuk-voor-stuk pianospelers met schadeclaims van / 250.000 of meer.” Volgens Jansen zullen de verliezen van verzekeraars in dit marktsegment toenemen. ,,Dat zal ertoe leiden dat verzekeraars rigider worden in hun afwijzing zodat er ongetwijfeld zielige gevallen tussendoor gaan slippen, met alle gevolgen voor je goede naam.”

Reageer op dit artikel