nieuws

Chubb brengt brandpolis voor metaalindustrie op de markt

Archief

MasterMetal is de naam van een nieuwe brandverzekering op allrisksbasis die Chubb heeft ontwikkeld voor de metaalindustrie.

Volgens Erik Stel, property-manager bij Chubb, kent de MasterMetalpolis een uitgebreide dekking: “Basis is de NBZB 2006 dekking. Die hebben we uitgebreid naar allrisks en daar nog wat extra zaken bij gedaan, zodat zowel de risico’s voor materiële als bedrijfsschade zijn gedekt. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om in overleg met de tussenpersoon per bedrijf maatwerk te leveren.” Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun volledige bedrijfsschade- en machinebreukrisico op de MasterMetalpolis meeverzekeren.
Daarnaast biedt Chubb een gratis pakket aanvullende diensten aan. “Eén van de diensten waarvan men kosteloos gebruik kan maken is een thermografische inspectie”, vertelt Stel. “Hierbij maakt een specialist van Chubb door middel van een infrarood camera opnamen van machines en elektrische installaties. Hiermee is het mogelijk om hot spots in deze apparatuur in een vroegtijdig stadium te ontdekken. Wereldwijd heeft Chubb met deze service al voor vele miljoenen euro’s aan schade weten te voorkomen.”
Andere gratis aanvullende diensten liggen op het gebied van taxaties, bouwkundige advisering en schadebehandeling. “Als het schadebedrag eenmaal is vastgesteld, betaalt Chubb altijd binnen 48 uur uit.”

Reageer op dit artikel