nieuws

Chinese verzekeraar opent hier bijkantoor

Archief

De Verzekeringskamer heeft drie buitenlandse verzekeraars, waaronder een Chinese maatschappij, toestemming gegeven een bijkantoor te openen in ons land.

China Insurance Company is gevestigd in Luxemburg, en wordt in ons land wettelijk vertegenwoordigd door Shi Chuang Ming te Rotterdam, waar het bijkantoor is gevestigd. China Insurance Company oefent zowel het schade- als het levenverzekeringsbedrijf uit.
Eerder dit jaar nam de Portugese verzekeraar Companhia de Seguros Império in Lissabon een filiaal in gebruik in het Beurs World Trade Center in Amsterdam. De maatschappij herverzekert onder meer risico’s van de Noord- en Zuidhollandsche Lloyd, onderdeel van Moes & Caviet. Dit volmachtbedrijf heeft een brand- en transportvolmacht van Império, die wordt geleid door wettelijk vertegenwoordiger J.J. Debrot, voorheen werkzaam bij Moes & Caviet.
Een derde buitenlandse verzekeraar, de Britse Ecclestiastical Insurance Office Public Ltd. Company te Gloucester heeft een bijkantoor geopend in Amsterdam. Via het volmachtbedrijf W.A. Hienfeld, die als wettelijk vertegenwoordiger optreedt, sluit de maatschappij schade- en levensverzekeringen in ons land.

Reageer op dit artikel