nieuws

CHF: hypotheken NIB Capital volgens gedragscode

Archief

Het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF) heeft NIB Capital zijn excuses aangeboden voor het eerdere oordeel dat de geldgever hypotheken zou verstrekken zonder inkomensbescheiden op te vragen

Dat is tegen de gedragscode van het CHF: “Er dient sprake te zijn van inkomensbescheiden op basis waarvan het inkomen kan worden geverifieerd”, laat CHF-secretaris Ron van Kesteren weten. NIB Capital is geldgever voor o.m. de 70% Hypotheek van AXA. “NIB heeft voorgelegd wat zij doen en daaruit blijkt dat de inkomensverklaring van adviseur en consument gebaseerd is op de inkomensbescheiden”, zegt Van Kesteren. “Het enige verschil is dat de bescheiden nu bij de adviseur liggen en niet bij de geldverstrekker.” Of het CHF nu ook geen problemen meer heeft met de hypotheken die NIB Capital verstrekt aan startende ondernemers en ouderen die geen inkomensbescheiden over kunnen leggen, blijft onduidelijk.

Reageer op dit artikel