nieuws

Chaletverzekering

Archief

Unigarant verlaagt de premie van de verzekering voor chalets en stacaravans. De premieaanpassing geldt alleen bij gebruik voor recreatieve doeleinden. Het gaat om een structurele prijsverlaging, die voor nieuwe verzekeringen ingaat op 1 december en voor bestaande polissen op 1 januari. De korting kan oplopen tot maximaal 30% (voor de duurdere chalets).

Screening stagiaires
De Vereniging Docenten Assurantie- en Bankleer (VNAB) beveelt assurantiekantoren aan om startende stagiares die te maken gaan krijgen met klantcontacten een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) te laten overleggen. Tevens is het, met het oog op de integriteitseisen van de WFT, ‘zinvol’ om te vragen naar het BKR-verleden. Dat blijkt uit een samenvatting die de VNAB heeft gemaakt van dit onderdeel van de WFT.
Waarde kunst instabiel
Directeur Jeroen Opstelten van nicheverzekeraar Hiscox waarschuwt het intermediair de verzekerde som van de aangekochte kunstobjecten van hun klanten nu regelmatig te actualiseren. “Om de risico’s van financiële schade zoveel mogelijk te beperken.” Ondanks de prijsstijgingen in de afgelopen jaren loopt de kunstmarkt nu toch kans in elkaar te zakken door tegenvallende veilingresultaten als gevolg van de kredietcrisis.

Reageer op dit artikel