nieuws

Certificeringsregeling voor beveiligingsbranche

Archief

Het Nationaal Centrum voor Preventie (NCP) en het Verbond van Verzekeraars hebben een certificeringsregeling ontwikkeld voor de beveiligingsbranche. De regeling is begin deze maand effectief geworden.

Consumenten die een gecertificeerd beveiligingsbedrijf in de arm nemen, moeten verzekerd kunnen zijn van kwalitatief goede diensten en producten, zo luidde de opdracht aan een door de beveiligingsbranche en de NCP gevormde projectgroep die de nieuwe certificeringsregeling heeft opgesteld.
Om in aanmerking te komen voor het certificaat ‘Veiligheid en zorg’ moeten beveiligingsbedrijven namelijk voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Hun dienstverlening moet meer inhouden dan alarmering en consumentgericht zijn. Zo moeten de aangeboden draadloze beveiligingsproducten zijn geregistreerd door het NCP en worden aangebracht door een BORG-gecertificeerd bedrijf, dat is aangesloten op een BORG-gecertificeerde alarmcentrale met een uitgebreid dienstenpakket. De consument mag het certificaat min of meer beschouwen als een ‘veiligheidspolis’, aldus de initiatiefnemers. Voor afgifte van dit certificaat dient de woning minimaal te zijn voorzien van een inbraak- en brandsignaleringssysteem met doormelding naar een particuliere alarmcentrale. Verder kunnen diensten als sociale alarmering, coördinatie van schadeherstelwerkzaamheden en medische hulp worden toegevoegd. Een van de eerste beveiligingsbedrijven waaraan het certificaat ‘Veiligheid en zorg’ is uitgereikt, is Easy Safe Security Systems in Nijkerk.

Reageer op dit artikel