nieuws

Centraal Nederland probeert het ook als kredietaanbieder

Archief

Centraal Nederland, bekend van het aanbieden van schuldhulpverlening en een polis tegen bekeuringen, werft nu als Farex International – met hetzelfde briefpapier en telefoonnummer – klanten voor een creditcard.

Die kaart kan gebruikt worden voor het betalen van bekeuringen en zou goed zijn voor overnachtingen bij Van der Valk-motels, parkeren en tanken tot in Zuid-Frankrijk aan toe. “Geen BKR-toetsing, dus automatische acceptatie”, verzekert een aanvraagformulier dat is gestuurd naar belangstellenden voor de boeteverzekering. “De aflossing kan volledig geruisloos verlopen via automatische incasso’s. De eerste twee weken kunt u gratis parkeren, als deze brief binnen acht dagen retour is.” Wel moet eerst _ 25 worden overgemaakt op een Postbankrekening.
Het briefpapier van het in Amsterdam gevestigde Farex is identiek aan dat van ‘CJIB Controle Benelux’, waar een polis tegen verkeersboetes zou kunnen worden gesloten. De bedrijfsnaam Farex is in het Handelsregister alleen terug te vinden als de naam van een scheepvaartmaatschappij en een daaraan gelieerde beleggingsmaatschappij, gevestigd in Den Dolder. De website www.fare.com, waarnaar wordt verwezen, legt zich vooral toe op het zoeken van de laagste vliegtarieven.
Farex staat in het DNB-register van kredietaanbieders noch in het AFM-register van financieel dienstverleners geregistreerd.

Reageer op dit artikel