nieuws

Centraal Beheer wil voor 500 medewerkers werkweek van 36 uur

Archief

In afwijking van de voorstellen van de Dienstenbonden FNV en CNV wil Centraal Beheer geen 36-urige werkweek voor alle medewerkers, maar alleen voor het personeel dat in de avonduren en weekends werkzaam is. Het zou gaan om ruim 500 medewerkers, zegt de hoofddirectie.

Centraal Beheer wil de 36-urige werkweek alleen invoeren voor personeel van alle schade-afdelingen binnen de divisie particulieren (450 medewerkers), van de business-unit pensioensparen binnen de divisie pensioenen (40 medewerkers) en van de afdeling ondernemersverzekeringen (30 medewerkers).
Proefproject
In ruil daarvoor vervallen de 13 roostervrije dagen van deze medewerkers, zal de arbeidsduur per week variëren uitgaande van een gemiddelde van 36 uur op jaarbasis, en moet er een meer flexibiliteit en een ruimere bedrijfstijdverlenging worden overeengekomen.
Centraal Beheer wil nu het personeel doordeweeks tot 22.00 uur (was 21.00 uur tijdens de proefperiode) laten doorwerken, en op zaterdag om 8.00 uur (was 9.00 uur) laten beginnen.
Het proefproject dat per 1 april zou aflopen, wordt in elk geval verlengd tot 1 juni dit jaar. Vaststaat dat de proef met circa 50 medewerkers een succes is, zowel voor de hoofddirectie (bedrijfstijdverlenging) als voor de medewerkers zelf (4-daagse werkweek).
Vaste afspraken
De Unie en de BBV willen nu vaste afspraken daarover maken voor medewerkers van werkmaatschappijen waar de direct-writer verlenging van de bedrijfstijd wil doorvoeren, zij het gekoppeld aan een 4-daagse werkweek van 8,5 uur, in plaats van 9 uur.
de Dienstenbonden FNV en CNV daarentegen willen voor alle medewerkers van Centraal Beheer een 4-daagse werkweek invoeren. Tevens zou er een toeslag moeten komen voor arbeidsuren na 18.00 uur (+35%) en op zaterdag (+50%) in de vorm van vrije tijd.
De vakorganisaties praten op dinsdag 12 maart verder met de hoofddirectie van Centraal Beheer. Indien nodig worden de onderhandelingen daarna voortgezet op 23 april en op 7 mei.

Reageer op dit artikel