nieuws

Centraal Beheer van start met pensioencampagne

Archief

Onder de noemer ‘Stop de onduidelijkheid’ is Centraal Beheer een grootscheepse campagne gestart om het pensioenbewustzijn bij de consument te verbeteren.

Via radiocommercials, banners op internet en advertenties in dagbladen wil de Achmea-dochter pensioenen duidelijker en inzichtelijker maken. “Het moet voor iedereen helder zijn wat voor pensioen hij heeft en wat dit betekent voor zijn financiële situatie, nu en in de toekomst”, zegt Sjaak van Heukelum, directeur van het pensioenbedrijf van Centraal Beheer.
In de dagbladvertenties wordt verwezen naar de website www.stopdeonduidelijkheid.nl. waar men onder meer in vijf stappen zijn pensioen in beeld kan brengen en antwoord op vragen kan krijgen. Ook kan men hier een afspraak maken voor een pensioenadvies of een abonnement nemen op een nieuwsbrief per e-mail. “Uiteraard wijzen we ook op onze vele communicatiemiddelen”, zegt marketingmanager Stephan van Slooten. “Bestaande klanten voorzien wij al van veel pensioeninformatie. Zo hebben we een enorme FAQ-database (frequently asked questions), een helpdesk voor werknemers en een toepassing om bij verschillende gebeurtenissen, bijvoorbeeld uitdiensttreding, het pensioen te berekenen. Binnenkort starten we zelfs met een chat-mogelijkheid.”
Megafoon
Twee weken terug vond de aftrap van de campagne plaats met de uitreiking van de Gouden Megafoon aan de Stichting Pensioenkijker.nl. Dit is een nieuwe prijs, die Centraal Beheer jaarlijks gaat uitreiken aan partijen die bijdragen aan transparantie van de pensioenmarkt.
De stichting presenteerde bij de prijsuitreiking meteen een nieuw hulpmiddel hiervoor: een soort gereedschapskist die werkgevers en personeelsfunctionarissen moet helpen om werknemers goed te informeren over het pensioen.
bijzonder blij met de Gouden Megafoon.

Reageer op dit artikel