nieuws

Centraal Beheer combineert ANW-polis met thuiszorg

Archief

Centraal Beheer gaat een aanvullende thuiszorgdienst koppelen aan haar individuele ANW-verzekeringen. De innovatieve combinatie past in het zorgprogramma Proveniersplan van de Achmea-dochter.

Centraal Beheer voert momenteel twee individuele ANW-verzekeringen: het particuliere Nabestaanden BeschermingsPlan en het ANW-ZekerheidsPlan. Dit laatste product wordt in de PSW-sfeer (via de werkgever) gesloten. Zonder premie-opslag voegt de direct-writer nu een aanvullende thuiszorgdienst aan de ANW-polissen toe.
De aanvullende dienst bestaat uit bemiddeling voor de levering van thuiszorgdiensten door de landelijke thuiszorgleverancier Zorgunie Nederland. Die instelling verzorgt vooralsnog alleen huishoudelijke diensten en gezinszorg. Meer uitgebreide diensten (waaronder zelfs psychische bijstand) kunnen op aanvraag ook geleverd worden. De thuiszorg wordt gedurende een beperkte periode ná het overlijden van de verzekerde geleverd aan de nabestaanden.
Centraal Beheer garandeert dat de thuiszorg binnen 48 uur wordt geleverd en biedt verzekerden een korting op de prijs.
De nieuwe ANW-module past in het uit 1995 stammende zorgconcept van Achmea: het Proveniersplan. Volgens woordvoerder B. Rutten is de combinatie van thuiszorg met een ANW-polis voorlopig voorbehouden aan Centraal Beheer: “Elk Achmea-label geeft op eigen wijze invulling aan het Proveniersplan. Is het product succesvol, dan ligt een vervolg bij de andere labels voor de hand.”
Ook een uitbreiding naar andere producten is niet ondenkbaar. “Thuiszorg kun je in vele situaties toepassen waarin mensen behoefte hebben aan hulp. Denk bijvoorbeeld aan gepensioneerden”, aldus Rutten.

Reageer op dit artikel