nieuws

Centraal Beheer Achmea heeft ‘beste’ doorlopende reispolis

Archief

Uit een onderzoek van de Consumentenbond naar de kwaliteit van doorlopende reisverzekeringen is het product van direct-writer Centraal Beheer Achmea als beste naar voren gekomen. De doorlopende reispolis van intermediairmaatschappij Aegon bleef nog net een grote groep concurrenten voor.

Voor het onderzoek werden door de Consumentenbond 53 verzekeraars benaderd; 39 van deze maatschappijen gaven gehoor aan de uitnodiging om aan het onderzoek mee te doen. De veertien verzekeraars die niet thuis gaven, deden dat om uiteenlopende redenen. Zo werkten ING en RVS niet mee, omdat zij de doorlopende reispolis voeren van Nationale-Nederlanden en Postbank, die wel in het onderzoek zijn betrokken. Het Nationaal Spaarfonds en Zorg en Zekerheid onthielden hun medewerking, omdat zij het product voeren van Delta Lloyd, die zich evenwel ook afzijdig hield. Het onderzoek richtte zich op vier punten: flexibiliteit, klantgerichtheid, algemene voorwaarden en dekkingsvoorwaarden. De premie werd niet meegewogen in het eindoordeel.
Als ‘beste’ product kwam de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer Achmea uit de bus met een score van 63 op een index van 100. Aegon volgde met 61 en bleef daarmee zes andere maatschappijen voor: Amicon, Axa, Elvia, Europeesche, Geové en London. De twee laatstgenoemde verzekeraars haakten aan bij het onderzoek door een kortingsactie: tot 17 juni volgend jaar bieden zij de ruim 600.000 leden van de Consumentenbond een reductie van 10% op de jaarpremie van hun doorlopende reispolis.
‘Reislustig type?’ Onder meer deze poster stuurde London naar het intermediair voor de kortingsactie op doorlopende reispolissen.

Reageer op dit artikel