nieuws

CenE biedt ook hypotheek voor Franse woningen

Archief

CenE Bankiers heeft, naar het voorbeeld van ING-zus ING Bank, de FrankrijkHypotheek in haar productassortiment opgenomen, speciaal voor de kleine groep cliënten die een (vakantie)huis willen kopen in Frankrijk.

Bijzonder aan dit nieuwe product is dat de Nederlandse notaris zorgt voor de volledige afhandeling van de hypotheek. Hij onderhoudt de contacten met de Franse notaris en verzorgt de taxatie en inschrijving van de nieuwe Franse woning.
Hoe groot de doelgroep is, wil CenE Bankiers niet zeggen. “Wij zien het als een serviceproduct”, aldus Andrea Wiegel, financial planner. “De nieuwe hypotheekvariant zal vooral via de eigen adviseurs de weg vinden naar de doelgroep. Incidenteel zal het via een intermediair aangeboden worden, maar alleen in goed overleg.”
Het product voorziet in de financiering van particuliere woningen tot maximaal 75% van de executiewaarde. De minimale lening is f 250.000.
Hypotheekvarianten
De FrankrijkHypotheek omvat alle hypotheekvarianten die CenE Bankiers al langer aanbiedt, met uitzondering van de aflossingsvrije hypotheek en hypotheken met een variabele rente. Er is geen verschil in de voorwaarden van de FrankrijkHypotheek en andere hypotheekvarianten. Ook de rentepercentages gaan gelijk op, waarbij de FrankrijkHypotheek een rentevasteperiode vanaf drie jaar kent.
De kosten van het nieuwe hypotheekproduct vallen wel hoger uit. De afsluitkosten bedragen 1,5% en er wordt een kostenvoorschot van f 5.175 in rekening gebracht voor de afhandeling door de notaris (inclusief taxatie). Dit voorschot wordt later verrekend met de daadwerkelijke kosten.

Reageer op dit artikel