nieuws

CenE Assurantiën: in 1994 meer provisie

Archief

Het assurantiebedrijf van de Crediet en Effecten Bank (CenE), onderdeel van ING, heeft vorig jaar een hoger provisie-inkomen uit verzekeringen geïncasseerd.

Het provisie-inkomen steeg met 23% naar f 11,2 (9,1) mln. De stijging manifesteerde zich vooral in de levenactiviteiten. “De cross selling met de bank droeg bij aan een substantiële groei van pensioen- en lijfrenteverzekeringen”, aldus CenE Assurantiën.
Bij de schadeprovisie zou sprake zijn van een marktconforme groei.
Bij het assurantiebedrijf is begin vorig jaar een nieuw automatiseringssysteem geïmplementeerd, zo meldt het jaarverslag van de bank. Voor dit jaar wordt de aandacht primair gevestigd op acquisitie en verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening.
de bank boekte vorig jaar een winst na belastingen van f 31,9 (25,9) mln. De spaargelden namen af tot f 837 (897) mln. De kredietverlening aan bedrijven en particulieren beliep f 2.572 (2.330) mln.

Reageer op dit artikel