nieuws

CED gaat samenwerken met internationale schaderegelaar

Archief

CED heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de internationale schaderegelingsorganisatie Avus-Afes. Hierdoor kan CED voortaan buitenlandschades voor Nederlandse en buitenlandse verzekeraars regelen.

De buitenlanddesk van CED Claims Services beschikt nu over een internationaal netwerk voor de regeling van groene-kaartschades. “Te vergelijken met Van Ameyde”, zegt directeur Rob Stroebel. Met de samenwerking voegt CED een kantorennetwerk toe van ongeveer duizend medewerkers, verdeeld over Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Amerika.
Met deze samenwerking speelt CED in op de nieuwe vierde richtlijn die in Europees verband voor de groene kaart binnenkort zijn intrede zal doen. Indien een Nederlander in het buitenland door schuld van een daar ingezetene schade lijdt, zal de schade volgens deze nieuwe richtlijn niet meer door een daar gevestigd bureau worden behandeld, maar door een schaderegelingsbureau in het land waar het slachtoffer woont. Een samenwerkingsverband met schaderegelaars in het land waar het ongeval heeft plaatsgevonden, is in die situatie zeer wenselijk. @PLI = Directeur Pieter den Dikken van Van Ameyde vindt de door Stroebel genoemde vergelijking met zijn internationaal schaderegelingsbureau behoorlijk mank gaan. “Behalve dat zij straks ook groene-kaartschades gaan regelen, zie ik verder weinig overeenkomsten. Wij hebben overal eigen kantoren, terwijl Avus-Afes slechts samenwerkingsverbanden heeft met in de betreffende landen opererende bedrijven. Bovendien zit Avus-Afes met name in het Oostblok en wij meer in de door Nederlanders vaak gefrequenteerde landen rond de Middellandse zee.” Verder weet Van Ameyde te melden dat de reputatie van het familiebedrijf Avus-Afes veel te wensen overlaat.

Reageer op dit artikel