nieuws

CEA waarschuwt voor vrije val autopremies

Archief

De Europese koepelorganisatie van verzekeraars CEA waarschuwt maatschappijen voorzichtig te zijn met verdere premieverlagingen bij motorrijtuigenverzekeringen

Die zouden gemakkelijk kunnen leiden tot tekorten op de WA-tekening, zoals ook het geval was aan het einde van de jaren negentig, aldus de CEA in een rapport over de Europese markt voor motorrijtuigenverzekeringen. De CEA wijst op toenemende prijsstijgingen bij reparaties, onderdelen en medische kosten, evenals stijgende bedragen die door rechters als schadevergoeding worden toegekend aan verkeersslachtoffers. In navolging van de Europese Commissie pleit de CEA voor een verdere integratie van de Europese markt: drempels die consumenten belemmeren hun auto ‘over de grens’ te verzekeren, moeten worden weggenomen. 

Reageer op dit artikel