nieuws

CDK Bank start grootschalige actie in consumptief krediet

Archief

Fortis-dochter CDK Bank houdt in september en oktober een grootschalige actie in consumptief krediet voor tussenpersonen. Bestaande cliënten zullen worden benaderd met behulp van onder meer telemarketing.

Het thema van de actie is: ‘U verdient het gewoon’ en wordt uitgebeeld door een tropisch strand met twee luie strandstoelen. Daarmee wordt aangegeven hoe relatief makkelijk consumptief krediet kan worden verkocht en hoe hoog te verdienen provisie is voor tussenpersonen, aldus CDK Bank.
Het intermediair krijgt op 17 september de workshop ‘Meer verdienen met consumptief krediet’ aangeboden, waaraan wordt meegewerkt door onder andere adjunct-directeur P. Fokker van CDK Bank, tussenpersoon W. de Graaf uit Middelburg, en directeur A. Janssen van bureau voor telemarketing Sellform.
De workshop heeft plaats in het hoofdkantoor van CDK Bank in Utrecht en begint om 14.00 uur.
Wetswijziging
Uit het CDK-onderzoek Financiële Thermometer blijkt dat iets meer dan de helft van het CDK-intermediair marginale gevolgen verwacht van de op handen zijnde wetswijziging beperking fiscale rente-aftrek. Op de kop af 41% denkt zelfs dat de wetswijziging totaal geen invloed zal hebben op hun productie.
Uit het ondrzoek kwam verder naar voren dat 61% de inkomsten uit consumptief krediet-bemiddeling in 1995 zag stabiliseren. Een kwart zei te zijn gegroeid.
Bij driekwart beliep de provisie uit de bemideeling in consumptief krediet minder dan f 10.000 per jaar, en 8% gaf aan meer dan f 100.000 jaarprovisie te boeken. Het aantal nieuwe kredietcontracten beliep vorig jaar minder dan 10 bij 65% van de kantoren; 6% zou meer dan 100 nieuwe posten hebben gesloten.
Van de geënquêteerde kantoren werkt 33% samen met niet meer dan 3 aanbieders en 44% met 3 aanbieders. Driekwart geef meer aandacht aan assurantiën dan aan consumptief krediet, en brengt het lenen van geld alleen ter sprake tijdens een adviesgeprek.
CBS: 15% meer leningen
In het eerste halfjaar zijn 15% meer leningen gesloten voor consumptieve doeleinden, aldus het CBS. Het aantal doorlopende kredieten nam toe met 20%.
Het verstrekte krediet steeg in de eerste zes maanden tot f 7,6 (6,6) mld, waarvan f 5,7 (4,8) mld aan doorlopend krediet en f 1,9 (1,8) aan persoonlijke leningen. Het uitstaande debiteurensaldo nam toe tot f 22,6 (21,9) mld.

Reageer op dit artikel