nieuws

CDFD wil begin 2008 starten met PE

Archief

Het CDFD verwacht begin 2008 van start te kunnen gaan met de verdere inrichting van de Permanente Educatie. “Binnenkort zal een door ons ingeschakeld adviesbedrijf een voorstel doen over de verdere invulling van dit opleidingssysteem”, zegt Geert Hendrikx die bij het CDFD het intermediair vertegenwoordigt.

“Het gaat daarbij dan om de huidige vier vormen om aan de WFTverplichting te voldoen: de toets, het studieprogramma, docentschappen, het lidmaatschap van examencommissies en ten slotte de publicatie van artikelen. De gang van zaken zal, denkt hij, ongeveer hetzelfde zijn als bij het inhaalprogramma voor het B-diploma (Beleggen A) “Alleen zullen er nu geen vijftig voorstellen voor studieprogramma’s worden aangeboden maar waarschijnlijk een veelvoud daarvan”, zegt hij in het tijdschrift Registratie.
Hendrikx gaat ook even in op de PE-termijn van achttien maanden die volgens velen te lang zou zijn. “Je hebt die periode gewoon nodig, omdat eerst de toetstermen moeten worden vastgesteld en de opleidingsinstituten pas daarna hun programma’s in elkaar kunnen zetten”, zegt hij. “Maar als de termijn in de praktijk te lang blijkt te zijn, zullen we die inkorten.”

Reageer op dit artikel