nieuws

CCS staakt Internet- loktruc na protesten

Archief

Systeemhuis CCS heeft afgelopen week op Internet alle namen van de belangrijkste concurrenten van de eigen homepage verwijderd, nadat één van hen bezwaar had aangetekend tegen deze wijze van competitie. De bedrijfsnamen waren in de homepage opgenomen om Internetters ongemerkt naar CCS te lokken.

De namen van concurrerende systeemhuizen (genoemd werden Anva, ASN, ACT en Cava-Data) werden in de homepage van CCS gebruikt als zogeheten ‘magneetwoorden’. Deze woorden waren – in de ‘broncode’, dus niet zichtbaar voor doorsnee bezoekers – gekoppeld aan de webpagina’s van het Woerdense systeemhuis, waardoor de homepage van CCS in beeld kwam zodra iemand op Internet de naam van een concurrent invoerde bij een van de vele zoekmachines (zoals Yahoo, Ilse of Zoek.nl).
Als gevolg van het toepassen van deze magneetwoorden werd bij de presentatie van het resultaat van een zoekopdracht naar één van de concurrenten eerst de homepage van CCS gepresenteerd en daarna pas die van het systeemhuis waarnaar gezocht werd. Onlangs werd de vacature-site ‘Monsterboard’ in een kort geding veroordeeld wegens een vergelijkbaar gebruik van de naam van concurrent ‘Intermediair’.
Gezond
CCS-woordvoerster Maud Kaper noemt het vermelden van de bedrijfsnamen van rivalen op de eigen homepage passen bij een ‘gezonde concurrentie’. Desondanks heeft CCS de magneetwoorden onmiddellijk verwijderd, nadat één van de betreffende systeemhuizen de truc ontdekte en protest aantekende.

Reageer op dit artikel