nieuws

Cassidy Davis breidt uit met herstel in natura

Archief

Cassidy Davis Europe, vanouds gespecialiseerd in kidnapverzekeringen en betalingsbeschermingsproducten, heeft plannen om binnenkort ook verzekeringen voor specifieke doelgroepen op de Nederlandse markt te brengen, maakt directeur Theo van der Mark bekend. Tevens wordt samenwerking gezocht met een netwerk van vakmensen, die verzekerden snel en vaak kosteloos kunnen inschakelen bij incidenten in en om het huis.

“Je moet natuurlijk altijd je concurrenten een stap voor blijven”, zegt Van der Mark. “In het kader van de betalingsbeschermingsverzekeringen die wij sinds 1999 voeren, hebben we inmiddels een behoorlijk bestand opgebouwd van mensen die een eigen woning bezitten. Toen hebben wij onszelf de vraag gesteld: wat kunnen we nu nog meer rondom dat huis doen, wat door de klanten als toegevoegde waarde wordt ervaren. En dus hopen we binnenkort van start te kunnen gaan met wat wij noemen home emergency: herstel in natura bij calamiteiten rondom de woning. We werken daarbij samen met een netwerk van vakmensen, die voor een vastgestelde prijs werken en kunnen garanderen dat ze binnen twee uur reageren bij een noodsituatie. Tot _ 500 is dat gewoon meeverzekerd en hoeft de klant daar niets extra’s voor te betalen. Als de rekening meer dan _ 500 bedraagt, dient de klant zelf bij te betalen.”
Nieuwe activiteiten
In Nederland is Cassidy Davis vooral bekend van de kidnapverzekeringen en betalingsbeschermingsproducten die zijn gekoppeld aan hypotheken en kredieten. Volgend jaar maart wil Van der Mark een symposium organiseren, waarin ook andere, voor Nederland nieuwe activiteiten van Cassidy Davis aan bod zullen komen.
“Ik vond het een goed idee om onze underwriters uit Engeland een keer in Nederland uit te nodigen, om te vertellen over de overige activiteiten. In Engeland en Ierland zijn we bijvoorbeeld succesvol met verlengde garantieverzekeringen en affiniteitsproducten: polissen die een ander product toegevoegde waarde kunnen geven. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een verzekering die standaard bij je mobiele telefoon zit. Meestal betaalt de producent hiervoor zelf de premie.”
Volgens Van der Mark wil Cassidy Davis binnenkort ook in Nederland van start gaan met dergelijke affiniteitsproducten: “Het mooie daarvan is dat deze polissen volledige volgens de wensen van de klant kunnen worden samengesteld. Ze worden vervolgens in Engeland ondergebracht bij Lloyd’s – Cassidy Davis is een syndicaat dat deel uitmaakt van Lloyd’s in Londen – waar je niet gebonden bent aan heel strenge voorwaarden.”
Kidnapverzekeringen
Cassidy Davis is in 1989 op het Europese vasteland begonnen. “In Londen wilde men ook voor de klanten op het Europese vasteland een toegankelijk aanspreekpunt, in Amsterdam”, vertelt Van der Mark.
“Wij startten met kidnapverzekeringen in de tijd dat de Rote Armee Fraction erg actief was en toen was kidnapping, althans in West-Europa, een groter risico dan nu”, vertelt Van der Mark. “Waar vroeger voor een groot bedrijf in een land als Duitsland de gemiddelde premie nog DM 80.000 bedroeg, wordt nu tussen _ 3.500 en _ 5.000 betaald. Dat heeft te maken met een verplaatsing van het risico naar, bijvoorbeeld, Latijns Amerikaanse landen.”
Kidnapverzekeringen zijn dus aangepast aan de veranderde risico’s en niet alleen de premiestelling, maar ook de dienstverlening is met zijn tijd meegegaan. “Zo werken we tegenwoordig altijd met consultants. Bij elk incident wordt een consultant beschikbaar gesteld door ons, die ervaring heeft in onderhandeling en andere relevante zaken. Ook bij afpersingszaken, die tegenwoordig feitelijk meer voorkomen dan kidnapping, zetten wij consultants in.”
Betalingsbescherming
De eerste tien jaar heeft Van der Mark zich met Cassidy Davis alleen op kidnapverzekeringen geconcentreerd. “Totdat in Londen het idee postvatte dat er in Nederland misschien ook wel een markt zou zijn voor betalingsbeschermingsproducten. Dus werd mij gevraagd om ook dat hier op te zetten en binnen de kortste keren hadden we een redelijk klantenbestand opgebouwd.”
Concrete cijfers wil Van der Mark echter niet noemen. “We werken samen met SNS Bank. Cardif is op het gebied van betalingsbeschermingsverzekeringen de grootste en ik schat zo in dat wij op een goede tweede plaats liggen. Kidnapverzekeringen doen wij met nog enkele maatschappijen in Nederland, maar daar geven we nooit informatie over.”
Ook bijzondere ongevallenverzekeringen heeft Cassidy Davis in de portefeuille. “Voor een ongevallenverzekering hoef je op zich niet naar Londen, maar voor bijzondere gevallen weer wel. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het verzekeren van journalisten die voor hun werk worden uitgezonden naar gevaarlijke landen als Afghanistan of Irak.”
Speerpunten
In de achttien jaar van zijn bestaan is Cassidy Davis Europe uitgegroeid van een one man band naar een club van twaalf man, die overigens nog steeds groeit. “We hebben niet alleen klanten in Nederland, maar ook in Scandinavië, Duitsland, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Dat zijn allemaal bedrijven, overigens. Wij werken niet rechtstreeks met particuliere klanten.” Ook Zuid-Afrika valt onder het ‘rayon’ van Cassidy Davis Europe. “Een schitterend land”, volgens Van der Mark. “Het loopt nu als een trein daar.”
Van der Mark zelf gaat officieel met pensioen in december 2008. “Maar er is me nu al gevraagd of ik dat nog even kan rekken. En dat doe ik waarschijnlijk ook wel. Ik heb nu wat meer tijd gekregen om me met de betalingsbeschermingsproducten op buitenlandse markten te gaan concentreren. Speerpunten daarbij zullen Duitsland en Zweden zijn. Met de contacten die ik daar heb, kunnen we zeker iets doen.”
voorkomen dan kidnapping, zetten wij consultants in.”

Reageer op dit artikel