nieuws

Care Schadeservice actief in dagreparatie schadeauto’s

Archief

Care Schadeservice, de autoschadeherstelketen van Athlon Groep, gaat nog dit jaar een tweede vestiging openen voor dagreparatie aan schadeauto’s. De vestiging(en) opereren onder de handelsnaam Carexpress.

De opening van de tweede vestiging, in Den Haag, volgt op een proef met dagreparatie van beschadigde personenauto’s in Amsterdam, waar begin vorig jaar de eerste vestiging van Carexpress in gebruik is genomen. Care Schadeservice heeft inmiddels 43 vestigingen, dankzij vier acquisities vorig jaar.
De omzet steeg mede daardoor met 17% naar f 149,9 (127,8) mln. Ook de forse groei van de door verzekeraars vergoede schadebedragen was daaraan debet. De brutowinst liep terug met 6% tot f 7,1 (7,5) mln, onder meer door hogere loon- en milieukosten en wervingskosten voor personeel. Daartoe is onder meer een website (www.care-schadeservice.nl) operationeel geworden.
Schadestroom
Het aanbod van schadeauto’s door verzekeraars, leasemaatschappijen en wagenparkbeheerders aan geselecteerde herstelbedrijven is fors toegenomen, aldus Athlon. Deze ‘gestuurde schadestroom’, had vorig jaar een omvang van bijna f 981 (904) mln op een min of meer stabiel totaalvolume van f 2,4 mld. “Deze groei werd voor het grootste deel veroorzaakt door de sterk toegenomen leasevloot. Daarnaast hadden verzekeraars circa 1,5% meer auto’s in dekking dan in 1999”, bericht Athlon in haar jaarverslag over 2000.
In de schadeherstelmarkt voor auto’s is volgens de groep “een prijsdruk” ontstaan door de komst van nieuwe netwerken die zich vooral op prijs profileren. “Hierdoor kwamen marges en winstgevendheid onder druk.”
Leasedochter Interleasing heeft samen met Centraal Beheer de joint-venture Wagenplan opgericht. Dit jaar zal Wagenplan diensten op het gebied van extern wagenparkbeheer primair aanbieden aan de non-profitsector.

Reageer op dit artikel