nieuws

Cardif start in najaar met levensverzekeringen

Archief

De Franse verzekeraar Cardif gaat dit najaar, vanuit zijn bijkantoor in Oosterhout, levensverzekeringen aanbieden.

Cardif beperkt zich in ons land tot nu toe tot betalingsbeschermingsverzekeringen. Daarmee behaalde het vorig jaar f 121 mln premie.
Cardif heeft in eerste instantie drie productsoorten op het oog: de kapitaalverzekering eigen woning, de uitgestelde lijfrenteverzekering (zowel tegen koopsom als tegen periodieke premiebetaling) en de spaarverzekering voor belastingbox 3. De verkoop gebeurt via het bestaande distributiekanaal van Cardif, zijnde tussenpersonen.
Cardif hoopt de levenproducten in oktober te introduceren. Er zijn dan alleen unit-linkedverzekeringen mogelijk. De premies worden belegd in huisfondsen van de Franse moedermaatschappij Cardif. De risico’s worden daar eveneens ondergebracht. In Frankrijk is Cardif zeer vertrouwd met levensverzekeringen: tachtig procent van de productie is afkomstig van spaarverzekeringen.
Het Nederlandse bijkantoor van Cardif Société Vie is door de Verzekeringskamer toegelaten via een kennisgevingsprocedure. Wel is nog toestemming nodig voor het voeren van levensverzekeringen verbonden met beleggingsfondsen.

Reageer op dit artikel