nieuws

Cardif komt met ondernemers-aov

Archief

Cardif heeft het Zelfstandig Zeker Plan geïntroduceerd, een arbeidsongeschiktheidspolis voor ondernemers.

Volgens de verzekeraar is het een “betaalbare no-nonsense verzekering met dekkingen tegen ernstige ziekte, invaliditeit, ongevallen en overlijden”. Uitkering na een ongeval vindt plaats als de verzekerde voor tenminste 80% arbeidsongeschikt is verklaard op basis van het criterium ‘passende arbeid’.
Het plan springt volgens Cardif in op de onderverzekering bij zelfstandigen en de roep van het intermediair om betaalbare verzekeringsoplossingen. “Voorheen konden tussenpersonen hooguit een aov-polis aan hun ondernemende klanten aanbieden. Zeker voor startende en kleine zelfstandigen is dit doorgaans een veel te prijzige optie.”
Het Zelfstandig Zeker Plan is een stuk scherper geprijsd, zegt Cardif. De verzekering keert maandelijks uit als een zelfstandig ondernemer door een ongeval, ernstige ziekte of invaliditeit tijdelijk of definitief zijn bedrijf moet staken. Ook kan een nabestaandenvoorziening worden getroffen.
De looptijd varieert van vijf tot tien jaar; er kan een maandbedrag van minimaal _ 125 en maximaal _ 2.000 worden verzekerd. De maximale uitkeringduur is bij ernstige ziekte 24 maanden en bij blijvende invaliditeit en arbeidsongeschiktheid door een ongeval 60 maanden. Maximaal wordt _ 140.000 uitgekeerd. Dat maximum geldt overigens voor alle bij Cardif ondergebrachte polissen tezamen.

Reageer op dit artikel