nieuws

Cardif gaat in overlijdensrisicopolissen

Archief

Cardif gaat zich serieus positioneren als aanbieder van overlijdensrisicoverzekeringen. “Het wordt een tweede speerpunt van ons, naast de woonlastenverzekering”, aldus commercieel directeur Cees de Jong. Volgens hem is de overlijdensrisicodekking nu niet meer dan een bijproduct.

Een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe zelfstandige overlijdensrisicoverzekering is de prijs. In een recent onderzoek van de Consumentenbond heeft Cardif in zeven van de negen voorbeelden de scherpste premie. Cardif maakt in de premiestelling geen onderscheid naar doelgroep, ook niet tussen rokers en niet-rokers. De BNP Paribas-dochter zegt verzekerden pas vanaf een verzekerd kapitaal van € 200.000 aan een medische keuring te onderwerpen.
In het najaar wil Cardif de overlijdensrisicopolis aan alle tussenpersonen beschikbaar stellen. Nu is de polis alleen door een select aantal tussenpersonen te sluiten: “Minder dan tien”, aldus De Jong.

Reageer op dit artikel