nieuws

Cardif bestrijdt KEW-vergelijking Independer

Archief

De stelling van Independer dat huizenkopers beter een losse beleggingsrekening kunnen openen dan een hypotheek met Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) te sluiten, is niet juist

Zo reageert Cardif op een vergelijking van negentien verzekeraars door de site, die bij de maatschappij uit Oosterhout het grootste verschil in eindkapitaal (bij gelijke premie) signaleerde: € 68.000. “Bij ons is gerekend met een Luxemburgs beleggingsfonds, waarbij de kosten juist heel transparant zijn”, reageert directeur Cees de Jong. “Bij andere verzekeraars wordt belegd in Nederlandse fondsen, waarbij aan- en verkoopkosten niet worden meegerekend. In werkelijkheid zijn zij dus duurder dan staat aangegeven.” De Jong ergert zich eraan dat Independer buiten beschouwing laat dat voor een hypotheek met beleggingsrekening een hogere rente wordt gerekend dan voor een hypotheek met KEW. “Uiteindelijk is de KEW bijna altijd voordeliger.”

Reageer op dit artikel