nieuws

Capital Care gaat in zee met Vereniging Eigen Huis

Archief

De Capital Care-organisatie, die onder meer nauw samenwerkt met adviesketen De Financialist, gaat voor Vereniging Eigen Huis het hypotheekadvies verzorgen. De strategische samenwerking is vorige week schriftelijk bekrachtigd.

De Vereniging Eigen Huis adviseert jaarlijks zo’n tachtigduizend leden op het gebied van hypotheken, zowel voor een advies op maat als voor een second opinion over een verstrekte hypotheekofferte.
Een groot deel van de 600.000 leden heeft volgens de woonconsumentenorganisatie verder behoefte aan een praktische ondersteuning bij de definitieve hypotheekkeuze. “Zij willen als het ware voor de deur van de geldverstrekker van hun keuze worden afgeleverd”, zegt directeur Frans Ramselaar van Captital Care.
‘Huishoudcommunity’
Ramselaar benadrukt dat zijn adviesorganisatie in personal finance binnen de kortste keren wil uitgroeien tot “dé ‘huishoud-community’ op het internet”. Daartoe zouden samenwerkingsverbanden worden opgezet met andere grote netwerkpartners.
Capital Care verkoopt geen financiële producten, maar ‘faciliteert’ alleen consument, adviseur en productleverancier. “Daarbij worden een aantal thema’s onderscheiden die gefaseerd op de markt worden gebracht. Het thema ‘wonen’ wordt begin volgende maand als eerste geïntroduceerd op het web”, aldus Ramselaar.
Voor het thema ‘wonen’ hebben Capital Care en Eigen Huis een hypotheekprogramma ontwikkeld dat zowel leden als klanten via een modulair opgebouwd adviestraject naar de ‘beste’ hypotheek leidt, en de mogelijkheid biedt om online een offerte op te vragen. Dit hypotheekprogramma draait zowel op de website van Eigen Huis als die van Capital Care. Ramselaar: “Op deze manier moet het mogelijk zijn om zeker 20.000 tot 30.000 hypotheektransacties per jaar te doen. Dat betekent dat we hard gaan groeien en op niet al te lange termijn groter zullen zijn dan De Hypotheker, de franchise-organisatie die ik ooit zelf mee heb mogen oprichten.”
Scoringskans
Deze ambitieuze doelstelling kan volgens Ramselaar worden gerealiseerd, omdat alle geldverstrekkers – dankzij de samenwerking met Eigen Huis – een hoge scoringskans zullen hebben. Elke hypotheekaanvraag is voor de geldgever “een kans voor open doel”, laten de beide organisaties gezamenlijk weten. “De klant ziet de offerte slechts als de formele bevestiging van de hypotheekkeuze. De conversiegraad zal dus bijzonder hoog liggen.”
Voor het aanbrengen van klanten betalen geldgevers een vast bedrag, afhankelijk van de vorm en hoogte van de hypotheek. Een bedrag wil Ramselaar niet noemen. “De vergoeding wordt in onderling overleg vastgesteld, maar is een fractie van de provisie die de geldgever anders op tafel moet leggen.”
Voor Eigen Huis betekent de samenwerking met Capital Care dat de woonconsumentenorganisatie haar (gratis) financiële dienstverlening aan de leden verder kan uitbreiden en uitdiepen. Dat moet de ledenwerving ten goede komen. Verder gaat Capital Care de aanlevering van productinformatie, waaronder hypotheekrentepercentages aanleveren.
Capital Care is begin deze maand verhuisd van Amsterdam naar Den Haag. Het nieuwe adres is: Alexanderstraat 10, 2514 JL Den Haag.
Leden van Eigen Huis die een huis kopen kunnen straks uitgebreid hypotheekadvies krijgen van Capital Care.

Reageer op dit artikel